e-Arşiv fatura uygulaması teknolojinin artması ve e-ticaretin gelişmesiyle birlikte gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor. Binlerce işletmenin zorunluluk veya gönüllülük kapsamında kullandığı e-arşiv fatura süreci manuel olarak hazırlandığı takdirde zaman al...
e-Arşiv fatura uygulaması teknolojinin artması ve e-ticaretin gelişmesiyle birlikte gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor. Binlerce işletmenin zorunluluk veya gönüllülük kapsamında kullandığı e-arşiv fatura süreci manuel olarak hazırlandığı takdirde zaman alan ve çok dikkat gerektiren bir süreç haline geliyor. İşletmelerin bu sürecini hızlandırmak için Yengeç e-Arşiv Fatura Entegrasyonu'nu geliştirdi. Bu yazımızda sizlere Yengeç'in dikkat çeken hizmeti e-Arşiv Fatura Entegrasyonu'nu anlatacağız.
e-Arşiv Fatura Nedir?
e-Arşiv fatura, e-fatura mükellefi olmayan kişi ya da kurumlara kesilen fatura tipidir.
e-Arşiv Fatura Kimler İçin Uygundur?
Vergi mükellefi ile gerçekleştirilecek satışların vergiler dahil toplam tutarı 5000 TL, mükellef olmayanlara yapılacak satışlar ise vergiler dahil toplam 30.000 TL üzeri ise e-arşiv fatura kesmeleri gerekmektedir. İşletme dilerse 5000 TL altındaki işlemler için de e-arşiv fatura düzenleyebilir.
e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?
e-Arşiv faturalar, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın geliştirdiği GİB e-Arşiv portalı üzerinden kesilebilir. Özel entegratörler aracılığı ile de e-arşiv fatura kesilebilir.
GİB e-Arşiv Fatura Portalı Nedir?
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın geliştirdiği GİB e-Arşiv Portalı, e-arşiv faturası kesen işletmelerin faturalarını düzenlemesi, göndermesi ve elektronik ortamda saklamasını sağlayan sistemdir.
e-Arşiv Fatura Entegrasyonu Nedir?
e-Arşiv Fatura Entegrasyonu pazaryeri mağazası veya e-ticaret web sitesi olan işletmelerin e-arşiv faturalarının otomatik olarak hazırlanmasını sağlayan entegrasyon hizmetidir.
e-Arşiv Fatura Entegrasyonu Özellikleri Nelerdir?
e-Arşiv Fatura Entegrasyonu ile işletmelerin mağazalarına düşen siparişlerin bilgileri otomatik olarak çekilir ve e-fatura mükellefi olmaya gerek kalmadan, e-arşiv faturaları dakikalar içerisinde hazırlanır. Herhangi bir kontör ücreti ödenmeden hazırlanan e-arşiv faturaları, işletme dilerse otomatik olarak resmileştirilmesini ve müşterilerine e-post olarak gönderilmesini sağlayabilir.
e-Ticaret Siparişlerinin e-Arşiv Faturalarını Otomatik Oluşturma Nasıl Yapılır?
Yengeç ile pazaryeri mağazanız ya da e-ticaret web sitenizin entegrasyonunu gerçekleştirdikten sonra tüm süreç otomatik hale gelir. Yengeç sizin tarafınıza gelen siparişlerin tüm bilgilerini çeker ve e-arşiv faturayı hazırlayarak süreci hızlandırır. Sizin yapmanız gereken tek şey GİB tarafından getirilen zorunluluk nedeniyle size gönderilen SMS onay kodunu Yengeç paneline girmektir. Böylece e-arşiv faturanız resmileştirilmiş olacaktır.
e-Arşiv Faturaları Toplu İmzalama Nasıl Yapılır?
Yengeç paneli > Entegrasyonlar sayfasından mağazanızın entegrasyonunu bulun ve “Siparişleri Listele” butonuna tıklayın. Toplu imzalamak istediğiniz siparişleri seçin ve Toplu İşlem > Siparişleri Faturalandır adımını takip edin. GİB tarafından gelen SMS onay kodu ile faturaları imzalayarak resmileştirebilirsiniz. Bu adımı entegrasyon ayarlarından aktif ederek de tamamen otomatik hale getirebilirsiniz.
Toplu e-Arşiv Fatura İndirme/Yazdırma Nasıl Yapılır?
Yengeç panelinde mağazanızın bulunduğu entegrasyonu açarak siparişlerinize ulaşabilirsiniz. Yengeç paneli üzerinden Entegrasyonlar bölümünde mağazanızın sağ tarafında bulunan "Siparişleri Listele" butonuna tıklayın. İndirmek veya yazdırmak istediğiniz siparişleri seçin. Daha sonra ekranın sağ tarafında bulunan "Seçili" butonunda indirmek veya yazdırmak istediğiniz formata tıklayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
e-Arşiv Fatura Müşteriye Otomatik Olarak Nasıl Gönderilir?
Entegrasyon ayarları bölümünden faturaların müşteriye otomatik olarak gönderilmesi özelliğini seçili hale getirirseniz Yengeç hazırlanan her faturanın otomatik olarak müşterilerinize e-posta olarak gönderilmesini sağlar.
e-Arşiv Fatura Entegrasyonu Fiyatı Nedir?
e-Arşiv Fatura Entegrasyonu e-arşiv uygulamasını kullanan işletmelerin fatura süreçlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için geliştirilen entegrasyon modelidir. Yengeç’in e-arşiv fatura entegrasyonu e-ticaret ve pazaryeri entegrasyon paketleri içerisinde sunulur. Paket detaylarına https://yengec.co adresinden ulaşabilirsiniz.
e-Arşiv Fatura Entegrasyonu Hangi Pazaryerleriyle Entegre Edilebilir?
Yengeç e-Arşiv Entegrasyonu N11, Trendyol, Hepsiburada, GittiGidiyor, Akakçe, Amazon, ePttAVM, ÇiçekSepeti, Morhipo, Lidyana, Pazarama, Etsy, AliExpress, Hopishop, Turkcell Pasaj, Farmazon, Novadan, FarmaBorsa pazaryerleri ile entegre olabilmektedir.
e-Arşiv Fatura Entegrasyonu Hangi e-Ticaret Altyapılarıyla Entegre Edilebilir?
GİB e-Arşiv Entegrasyonu; IdeaSoft, OpenCart, PrestaShop, Shopify, WooCommerce, Wix ve Wix Booking e-ticaret altyapıları ile entegre olarak çalışmaktadır.
En İyi e-Arşiv Fatura Entegrasyon Firması Hangisidir?
Yengeç müşterilerine sunduğu avantajlarla Türkiye'nin önde gelen entegratörleri arasındadır. e-Arşiv Entegrasyonu ile e-fatura mükellefi olmadan, e-arşiv sürecine maliyetsiz ve hızlı başlama imkanı sunar. Faturaları herhangi bir kontör ücreti almadan hazırlar ve ön muhasebe programına da gerek yoktur. Siparişlere ait bilgileri otomatik olarak çekerek e-arşiv faturaları dakikalar içerisinde hazırlar böylece manuel olarak herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmaz.
Yengeç’in e-Arşiv Fatura Entegrasyonu Neden Avantajlıdır?
Yengeç e-arşiv fatura oluşturma işlemini kontör ücreti almadan yapar ve işletmenin e-fatura geçme zorunluluğu yoktur. e-Arşiv faturalar otomatik olarak oluşturulduğu için manuel işlemlerde yaşanabilecek hata oranı minimuma iner. Ayrıca Yengeç, işletmenin entegrasyon ayarlarından aktif hale getirmesi durumunda ise oluşturulan e-arşiv faturaları, resmileştirebilir, müşterilere e-posta olarak gönderimini sağlayabilir.